PMO met toegevoegde waarde

Overal ter wereld implementeren organisaties project management processen en disciplines om initiatieven op tijd, binnen budget en volgens een overeengekomen kwaliteitsniveau op te leveren. Deel van het vermogen om beter, sneller en goedkoper te presteren komt voort uit het vermogen om eenduidige projectmanagement processen en werkwijzen te implementeren. Veel organisaties implementeren eenduidige processen en ontwikkelen competenties met behulp van een Project Management Office (PMO).

Mensen vragen zich vaak af wat er bij komt kijken om een PMO in te richten. Het antwoord hierop is “dat hangt er vanaf”. Factoren die meespelen zijn de specifieke behoeften die een organisatie heeft en hoe een PMO kan bijdragen aan de invulling van die behoefte. Er zijn veel mogelijke producten en diensten waarvoor een PMO verantwoordelijk kan zijn, afhankelijk van de behoefte van de organisatie. Een PMO is doorgaans verantwoordelijk voor het selecteren en implementeren van een standaard project management proces voor de hele organisatie. Echter, een PMO kan veel meer bieden, zoals training en coaching, project audits, geconsolideerde project status rapportages, projectmanagement certificering, portfolio management enzovoorts.

Veel PMO’s richten zich té veel op de interne activiteiten en bieden onvoldoende toegevoegde waarde voor de rest van de organisatie. Deze PMO’s zien hun taak als het ontwerpen van nieuwe processen en templates. TenStep helpt je ervoor te zorgen dat de PMO toegevoegde waarde heeft voor de organisatie. Wij noemen dit “PMO met toegevoegde waarde”.

PMONow!

TenStep helpt je bij het optimaal definiëren en gebruik maken van een PMO binnen jouw organisatie. Wij hebben expertise om je te helpen bij het vaststellen van een PMO roadmap die resulteert in een PMO met toegevoegde waarde.

Wij gebruiken ons PMO model om je te helpen bij:

  • het vaststellen van de huidige en de gewenste staat van jouw organisatie,
  • het blootleggen van kloven om te komen tot de gewenste staat,
  • het identificeren van PMO diensten om de kloven te overbruggen,
  • het inzichtelijk maken van prioriteiten en resource vereisten om de diensten te implementeren,
  • het uittekenen van het tijdspad om de diensten te implementeren, waarbij de meest kritieke aspecten als eerste worden opgepakt,
  • het valideren van de resource vereisten om het doel te bereiken.

Het bovenstaande resulteert in een PMO roadmap die het PMO werk beschrijft voor de eerste 12-18 maanden.

Een Project Management Office kan een significante toegevoegde waarde bieden aan jouw projecten en aan de hele organisatie. Als je serieus werk wil maken van het adopteren van een nieuwe methodologie dan moet je de inrichting van een PMO zien als duurzaam en gestructureerd veranderingsproces vanuit een lange termijn, en integraal perspectief.

Wij hebben het eerder gedaan en kunnen je helpen jouw doel te bereiken. Zorg ervoor dat je geen belangrijke stappen overslaat bij dit avontuur.

Het Wereldwijde TenStep netwerk is door het Project Management Institute (PMI) erkend als leverancier van project-, programma- en portfoliomanagement diensten en staat geregistreerd in het PMI Consultant Registry.

Kosten en nadere informatie

Stuur een e-mail naar info@tenstep.nl of vul het onderstaande formulier in.

Request for information