Welkom

Deze website beschrijft het TenStep® Project Management Proces. Het is een handige referentie site voor project managers en project team leden. Klik op het menu aan de rechterkant voor een overzicht van de 10 stappen.

Het TenStep® Project Management Proces (TenStep proces” of TenStep”) helpt project managers succesvol projecten van allerlei aard, te managen. Het TenStep Project Management Proces biedt een stapsgewijze aanpak, te beginnen met de basis tot zo geavanceerd als nodig voor jouw specifieke project.

Het TenStep proces is een methode voor het managen van werk als een project. Het is zo flexibel mogelijk ontworpen om jouw projecten te managen. Zo kan het bijvoorbeeld niet zinvol zijn veel tijd aan risicomanagement te besteden voor een project dat 500 uur aan inspanning vereist en vergelijkbaar is met vele projecten die eerder zijn gedaan binnen uw organisatie. Dat betekent niet dat je mogelijke risico’s negeert, maar het betekent dat je er niet zo veel tijd aan besteedt als je misschien op een ander project zou doen. Deze flexibele en schaalbare aanpak is zichtbaar in het hele TenStep proces en maakt deze methodiek onderscheidend van anderen.

De term “project management” verwijst naar de definitie en planning, en het daaropvolgende beheer, controle en afsluiting van een project. Alle projecten hebben een bepaald niveau van projectmanagement nodig. Mogelijk manage je project op dit moment veelal uit het hoofd. Hoe groter en complexer het project is, hoe meer er behoefte is aan een formele, standaard, gestructureerde werkwijze. Je mag in staat zijn om een project van twee personen en 200 uren in je hoofd te beheren. Je kunt echter niet een project van vijf mensen en 1.000 inspanning uren op dezelfde manier managen. Voor een project met tien mensen en 5.000 inspanning uren heb je behoefte aan meer formeel project management en een project van 20 mensen en 20.000 uur nog meer.

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan de inspanning van goed project management. Je wilt er zeker van zijn om het juiste niveau van project management toe te passen op het project zodat de toegevoegde waarde groter is dan de kosten.

Voor verdere vragen of informatie, kun je contact opnemen met TenStep via info@tenstep.nl

Menno Valkenburg, PMP

Registreer als lid

Krijg gratis toegang tot meer details van het TenStep Project Management Proces, voor leden en licentiehouders.

English version

Visit tenstep.com for the English version of the TenStep PM Proces.